Opiniones

That’s money, stupid!

I com va dir Bill Clinton al seu cap de premsa a la campanya electoral de 1992,"that's money, stupid". A Son Mas ho saben de memòria…

Aquesta gent no cobrarà mai més i millor si no és dels altres. Però no d’una feina raonable
Fa uns anys, seia a la terrassa de Son Esteve amb mumare. Aquella meravellosa horabaixa vèiem els reflexos del sol vespertí a les nues parets de Garrafa, i Madó Garrafina ens observava des de les alçades. La qüestió és que érem en eleccions, com ara. Comentàvem els candidats locals: aquell, l’altre, el de més cap enllà… i li vaig explicar que tots ells coincidien en una cosa: si es presentaven, ho feien pel benestar dels ciutadans. Del poble. Perquè afortunadament, ja podien viure sense la política. No en tenien cap necessitat.
Encara recordo la panxada de riure de la mare. “Se creuen que som més betzols del que ja som per naixement”. I va tornar a esclafir de rialles… de fet, no se va poder aturar durant una bona estona.

Han passat molts anys. La meva progenitora és, afortunadament, entre nosaltres. I amb el cap ben clar. I avui, un altre pic, li he hagut de tornar a donar la raó. Els reprodueixo el diàleg:

– Mamà, demà hi haurà un plenari municipal extraordinari. No hi aniré, seré a Palma.

– Estrany en tu. Veig que no t’agrada el que tractaran.

– Correcte, els que varen entrar a governar com a “una obligació, com a exercici de responsabilitat” i blabla… una de les primeres coses que preparen és una pujada de sous.

– I de què te ve de nou? Ja t’ho vaig dir fa més de trenta anys. Aquesta gent no cobrarà mai més i millor si no és dels altres. Però no d’una feina raonable.

Si refaig amb més o menys ėxit la conversa, és perquè vegin que si una dama de noranta anys no perd calada, més haurien de ser-ne conscients tots els altres, del que passa devora seu. Però pel que pareix, sembla fins i tot normal que els qui no fa ni dos mesos que comanen ja organitzin un ple extraordinari – amb la despesa extraordinària que això suposa pel contribuent – per, de manera encoberta, pujar segons quins sous.

I com va dir Bill Clinton al seu cap de premsa a la campanya electoral de 1992,”that’s money, stupid”. A Son Mas ho saben de memòria…

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i BonetA %d blogueros les gusta esto: