Autonòmic

Mobilitat i Infraestructures reprèn les obres del túnel de Son Vic previstes pel dia 17 d’octubre

Tot i que el tancament total començarà el mes de novembre, amb la finalitat de guanyar encara més temps per agilitzar el pla d’obres, s’ha decidit també reprendre les obres el 17 d’octubre

A la novena trobada de la Comissió Participativa de Seguiment de les Obres, s’ha decidit mantenir l’acord de la darrera reunió i tancar el túnel en ambdós sentits amb l’objectiu de finalitzar les obres amb la rapidesa més gran possible

Mobilitat i Infraestructures ha celebrat la novena trobada de la Comissió Participativa de Seguiment de les obres dels túnels de Peguera. A aquesta nova trobada, convocada pel conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, acompanyat per la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez, han assistit com sempre veïns, veïnes, teixit empresarial i associatiu i els ajuntaments d’Andratx i Calvià. A la reunió s’ha decidit, de manera conjunta, continuar amb la decisió que es va prendre al mes de juliol, que era la de tancar durant uns dos mesos els túnels amb l’objectiu de finalitzar les obres de millora amb la rapidesa més gran possible.

Tot i que el tancament total començarà el mes de novembre, amb la finalitat de guanyar encara més temps per agilitzar el pla d’obres, s’ha decidit també reprendre les obres el 17 d’octubre

A partir d’aquesta data, el carril direcció Andratx romandrà tancat les 24 hores del dia; en canvi, el carril direcció Palma només es tancarà a les nits (de les 22 a les 6 del matí). Cal recordar que aquestes obres es varen parar durant l’estiu perquè no intercedissin en la temporada alta i permetessin, a més, el correcte desenvolupament de la prova esportiva Challenge de Mallorca.

El conseller Iván Sevillano ha ressaltat que «sense aquest tancament total, a partir de novembre, les obres s’haurien allargat fins a dos mesos més, i l’objectiu és poder-les tenir finalitzades el mes de març, abans de la següent temporada alta». Sevillano ha afegit que «estem molt orgullosos de demostrar que fer política amb la gent és possible. Quan vàrem començar les obres i aquestes reunions, fa uns mesos, el que ens va demanar la ciutadania va ser desenvolupar les actuacions durant els mesos d’hivern, per això hem aturat les obres al llarg de tots aquests mesos d’estiu i ara les continuem, tal com vàrem acordar. En aquest sentit, avui hem pogut ratificar l’acord que es va prendre al juliol que, des del nostre punt de vista, és el més eficient i el menys perjudicial per als residents. Aquestes reunions obren la porta cap a una nova forma de fer, però també d’entendre la política, no només per a la gent, sinó amb la gent».

«No ens oblidem tampoc de la necessitat d’aquestes intervencions pel bé i per la seguretat de tota la ciutadania i en especial dels residents de la zona. Les reformes integrals dels túnels de Sa Coma i Son Vic, com hem dit moltes vegades, suposen unes de les inversions més grosses del departament de Mobilitat i d’Infraestructures de tota la legislatura, amb un pressupost de més de sis milions d’euros. Després d’anys amb uns túnels antics i precaris comptarem amb unes infraestructures noves, modernes i molt més segures», ha conclòs el conseller de Mobilitat i Infraestructures.