Andratx forma part de la Challenge Ciclista de Mallorca 2023

El tercer dia de la cursa es lliurarà el trofeu Andratx – Mirador des Colomer, que passa per Alcúdia, Pollença, Sóller, Deià, Banyalbufar, Estellencs i Andratx

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha participat en la presentació de la 32a edició del Challenge Ciclista Mallorca, una competició que tindrà lloc del 25 al 29 de gener i en la qual participaran 22 equips i prop de 300 corredors de tot el món.

Durant l’acte, que ha tingut lloc al Consolat de Mar, la presidenta ha destacat la importància d’aquesta cita esportiva anual. “És una carrera que ens ajuda a continuar essent líders turístics en temporada baixa, mostrant al món el millor que tenim, el nostre paisatge, el nostre mar, la nostra terra de la qual ens sentim tan orgullosos”.

L’esdeveniment té el suport de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i es retransmetrà per primera vegada en directe diàriament a través d’Eurosport, “un fet que ens posiciona molt com a destinació turística en l’àmbit internacional”, ha declarat Francina Armengol.

Cinc trofeus

El XXXII Challenge Ciclista Mallorca lliurarà cinc trofeus, un per cadascuna de les cinc curses que es duran a terme durant cinc dies per bona part de la geografia de l’illa.

La competició començarà aquest dimecres, 25 de gener, amb el trofeu Calvià, que recorrerà la serra de Tramuntana. L’endemà, serà el torn del trofeu Ses Salines – Alcúdia. El tercer dia de la cursa es lliurarà el trofeu Andratx – Mirador des Colomer, que passa per Alcúdia, Pollença, Sóller, Deià, Banyalbufar, Estellencs i Andratx. Dissabte, es disputarà el trofeu Serra de Tramuntana, amb recorregut per Selva, Pollença, Campanet, Bunyola, Sóller, etc. I diumenge, la competició finalitzarà amb el trofeu Palma – Platja de Palma. En total, més de 800 quilòmetres recorreguts en cinc dies.

A la presentació al Consolat de Mar també hi han assistit la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera; el batle de Palma, José Hila; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; la batlessa d’Adratx, Estefanía Gonzalvo; el director general d’Unisport Consulting, Manuel Hernández, i el conseller delegat de Garden Hotels, Gabriel Llobera, aquests dos darrers, entre d’altres, patrocinadors de la prova.


Previous post Zones d’exclusió i la regulació de l’ús públic al paratge natural de la Serra de Tramuntana
Next post Mostres d’ADN confirmen la presència del vell marí al Parc Natural de sa Dragonera