Andratx

Mobilitat dona per concloses les obres de la rotonda de Camp de Mar i la via verda

L’objectiu d’aquestes obres ha estat millorar-ne la seguretat sense afectar la capacitat de la via. Així, d'una banda, s’ha creat una rotonda a la intersecció de la Ma-1 amb Camp de Mar que disposa de dos carrils zero d’accés directe, un en el sentit Palma-Andratx

Les actuacions, que s’han executat en onze mesos, han consistit en la construcció de dues rotondes i una via verda de més de tres quilòmetres que connecta el nucli de Camp de Mar amb Andratx

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han supervisat avui el final d’obres de les rotondes de Camp de Mar, unes actuacions que s’han executat en onze mesos i que han tingut un pressupost final de 2.175.063,17 euros. En la visita han estat acompanyats per la batlessa d’Andratx, Estefania Gonzalvo i la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez.

La presidenta Cladera, el conseller Sevillano, la batlessa d’Andratx i la directora insular de Mobilitat i Infraestructures

«Fa més de vint anys que els veïns i veïnes d’Andratx i Calvià demanaven aquesta actuació. Al llarg de tot aquest temps, diferents representats polítics en campanya electoral s’hi havien compromès a fer-la, però, lamentablement, les promeses s’havien quedat en això, promeses. Nosaltres hem preferit passar de les paraules als fets, i avui poden dir orgullosament que la rotonda de Camp de Mar ja és una realitat», ha assenyalat el conseller Sevillano.

«Amb aquesta actuació, eliminam uns dels principals punts de més concentració d’accidents a les nostres carreteres. Estem xerrant de seguretat per tots els usuaris d’aquesta. A més a més, hem aprofitat aquest projecte per construir una segona rotonda amb l’encreuament a l’entrada de Camp de Mar, més petita, però imprescindible per millorar també aquest punt», ha afegit Sevillano. «Però molt especialment, volem significar la via verda que hem executat. Una vegada més, incorporem als nostres projectes de carreteres actuacions en favor de la mobilitat sostenible -oferint, per tant, una alternativa a l’ús del vehicle privat-i del respecte al medi ambient. A partir d’ara, tots els mallorquins i mallorquines podran gaudir d’una via verda per a vianants, ciclistes i practicants d’esports, en un ambiciós recorregut de quasi tres quilòmetres i mig entre els nuclis d’Andratx i Camp de Mar», ha conclòs el conseller de Mobilitat i Infraestructures.

Per la seva banda, la presidenta Catalina Cladera ha expressat que «avui el ponent de Mallorca està més i millor connectat». «Hem fet una inversió molt important amb la qual complim dos objectius, com és eliminar un punt històric de concentració d’accidents i, a més, crear una nova via verda, un espai públic per a vianants i ciclistes que dona vitalitat a aquesta zona», ha afegit Cladera.

L’objectiu d’aquestes obres ha estat millorar-ne la seguretat sense afectar la capacitat de la via. Així, d’una banda, s’ha creat una rotonda a la intersecció de la Ma-1 amb Camp de Mar que disposa de dos carrils zero d’accés directe, un en el sentit Palma-Andratx i l’altre que ha mantingut el traçat ja existent, en sentit Andratx-Camp de Mar. També s’ha construït una altra rotonda en la intersecció de la Ma-1A amb la carretera Ma-1020 per a facilitar l’encreuament dels usuaris d’un costat a un altre de la carretera. Cal recordar que s’ha reforçat tot l’enllumenat de les rotondes amb lluminàries LED de baix consum i que els interiors s’han enjardinat amb diferents espècies autòctones.

Les autoritats durant el passeig per la via verda

D’altra banda, s’ha creat una nova via verda per a circulació no motoritzada (vianants i ciclistes), que connecta la trama urbana d’Andratx amb la zona sud de la rotonda, amb una longitud total aproximada de 2.400 metres; aquesta, a més, acaba estenent-se fins als 3.315 metres, ja que es connecta amb la intersecció d’entrada a Camp de Mar. Part del traçat d’aquest camí verd, aproximadament en una longitud de 1.100 metres aprofita l’espai romanent de l’antiga carretera Ma-1 en desús, sent la resta del traçat de nova construcció. El passeig situat en la Ma-1A està protegit per la barrera mixta de fusta, i baranes laterals de fusta en els trams on el passeig presenta un desnivell lateral. S’ha disposat també una passarel·la de fusta per salvar el llit del torrent de s’Aiguaït d’uns 12 metres de longitud.

Finalment, s’ha reforçat el ferm a la calçada de la carretera Ma-1A fins a la cruïlla d’entrada a Camp de Mar.


A %d blogueros les gusta esto: