Autonòmic

El Consell presenta el Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

El Consell, a través del Consorci Serra de Tramuntana, es compromet a posar en marxa campanyes de difusió per donar a conèixer totes aquestes empreses, que són responsables i fan de la Serra un indret més sostenible

El segell el poden utilitzar pagesos, ramaders, propietaris de possessions, restauradors, comerços, empreses de serveis culturals i guies de muntanya.

Aquest nou segell és una eina per reactivar l’economia i preservar aquest Patrimoni Mundial. “El distintiu serveix perquè les persones que consumeixen un producte o un servei que dugui aquest reconeixement, sàpiga que està col·laborant amb el manteniment, preservació i protecció de la serra de Tramuntana”, ha assegurat la consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías

La consellera ha remarcat que és un projecte en el qual s’hi està treballant des de fa més de cinc anys i ara, finalment, veu la llum. “Aquest distintiu posa l’accent en la dificultat de produir a la Serra productes de gran qualitat i competitius en el mercat”, ha dit.

El projecte va més enllà de la reactivació econòmica, també és un incentiu per l’agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables, el manteniment o renovació de les varietats tradicionals i l’ús de productes de quilòmetre zero. De fet, aquests són alguns dels compromisos que assumeixen les empreses que s’adhereixen al Distintiu i que han d’assolir en un termini de tres anys. 

Garcías ha recordat que ja hi ha 400 productors adherits al Distintiu.

Garcías ha animat tots els sectors i empreses compromesos amb la Serra a fer feina plegats per promoure, amb aquest distintiu, una economia sostenible a la Serra. I també ha fet una crida a la ciutadania “a consumir aquests productes o serveis per contribuir a preservar la Serra de Tramuntana perquè la puguin gaudir les generacions futures”.

A l’acte han assistit la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha i el batle de Deià, Lluís Apesteguia. I ha estat presentat per l’actriu Alícia Garau i ha comptat amb una demostració, i degustació, de plats elaborats amb productes de la Serra, per part de cuiners de prestigi, com són Ricardo Rossi, de Frédérick restaurant (Valldemosa), Maria Solivellas, del restaurant Ca Na Toneta (Caimari) i Marga Coll del restaurant Miceli (Selva).