Autonòmic

El Consell destina 60.000 euros per fomentar l’economia social i solidària a Mallorca

Aquesta aportació servirà per realitzar activitats canalitzades a través de tres eixos d’acció

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat concedir, a proposta del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, una aportació econòmica de 60.000 euros a l’Associació Mercat Social Illes Balears.

L’objectiu, segons ha explicat Alzamora, és desenvolupar les activitats i accions previstes en el Pacte per al foment de l’economia social i solidària i el desenvolupament local de Mallorca. Alzamora ha fet l’anunci durant la comissió de seguiment d’acte pacte, signat de manera unànime per tots els grups polítics del Consell.

Aquesta aportació servirà per realitzar activitats canalitzades a través de tres eixos d’acció. En primer lloc, es treballarà per potenciar i afavorir la creació d’empreses d’economia social a nivell local (cooperatives de treball, de consum i de serveis, empreses d’inserció, iniciatives econòmiques del Tercer Sector Social…), així com per consolidar les empreses i iniciatives ja existents.  En segon lloc, es difondran els beneficis de l’economia social i solidària. Aquesta sensibilització i visibilització del sector es farà a la societat en general i, específicament, a les administracions i agents de promoció econòmica de l’àmbit local. Per això, es preveuen catàlegs de serveis o la participació en fires locals. Finalment, la col·laboració aprofitarà per a impulsar una economia més social, més humana i més sostenible a Mallorca.

En aquest context, el conseller Alzamora, ha afirmat que les iniciatives empresarials de l’economia social “posen a les persones en el centre amb valors socials, ecològics i ètics”. Són, ha assegurat, “empreses compromeses amb el desenvolupament social, la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, la inserció laboral de col·lectius vulnerables i l’ocupació de qualitat”, ha conclòs”.


A %d blogueros les gusta esto: