Polígon Andratx

“Andratx s’ha convertit en un polígon, ja no pots aparcar ni al teu barri”. No xerrava de “carrer”, ni de “cantonada”. Només aspirava a poder deixar el seu cotxe un parell de carrers més amunt…

“L’excel·lència és un hàbit”. Sòcrates. (Atenes, 470 aC- Atenes,399 aC) Filòsof grec. Considerat el fundador del pensament occidental modern.

Aquest diumenge el “Diario de Mallorca” obria la portada amb una informació per a reflexionar: al nostre terme municipal hi ha registrats més automòbils que persones censades. La dada, llegida en fred i encara sota els efectes del canvi horari, és aclaparadora, brutal. D’una intensitat colpidora. Certament, i des de fa uns cinc anys que visualment ja es podia comprovar l’augment exponencial de cotxes, motos, patinets elèctrics i altres invents amb rodes a ca nostra. Com em va dir una persona molt propera, “Andratx s’ha convertit en un polígon, ja no pots aparcar ni al teu barri”. No xerrava de “carrer”, ni de “cantonada”. Només aspirava a poder deixar el seu cotxe un parell de carrers més amunt, avall, a esquerra o dreta. Ni això.

Un dels efectes crida d’aquesta situació és la certa absència d’un transport públic. O, com a mínim, amb uns intervals de connexió més breus que els actuals . No és responsabilitat d’aquest equip consistorial que no hi hagi un major nombre de connexions via transport públic amb Palma. Tal com té Calvià amb les línies 102, 103 i 104. Però molts agrairíem que fes un esforç de diàleg amb les institucions illenques. I els andritxols i andritxoles poguessin tenir una millor en qualitat i major en quantitat connectivitat amb Ciutat i, sobretot, amb l’aeroport.

La qual cosa – potser – faria rebaixar el nombre de vehicles al nostre terme municipal. L’empresa de canviar els hàbits ciutadans és difícil. Però si no la comença ningú, mal destí turístic acabarem essent. I, mentre no es demostri el contrari, a aquestes Illes es menja del turisme i de la construcció.

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i Bonet

Previous post Horarios de misa por Tots Sants y Feels Difunts en el municipio de Andratx
Next post La plaza de Andratx acoge el Mercado de las Flores