Les institucions de les Illes Balears s’uneixen per la lluita contra la violència masclista

Fruit d’aquesta col·laboració interinstitucional, el programa d’actes s’iniciarà el pròxim 17 de novembre amb la II Jornada sobre Violència Masclista i Salut Mental

La Conselleria de Famílies i Afers socials ha acollit la presentació dels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que té lloc el 25 de novembre. Per primera vegada, les administracions competents en la gestió, l’atenció i la prevenció de la violència contra les dones han unit esforços en un programa comú en el marc del dia internacional. Aquest fet, segons la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, no és irrellevant, ja que «és un reflex de la unitat, la determinació, la vertadera preocupació i la feina transversal que suposa per aquest Govern la lluita contra la violència masclista».

Fruit d’aquesta col·laboració interinstitucional, el programa d’actes s’iniciarà el pròxim 17 de novembre amb la II Jornada sobre Violència Masclista i Salut Mental, que tindrà lloc a Manacor, i inclou diversos tallers, representacions teatrals o exposicions, a més de l’acte commemoratiu que tindrà lloc el 25 de novembre a Can Balaguer.

L’acte ha tingut la presència de la pintora Carolina Adán, que ha estat l’encarregada d’il·lustrar el programa d’activitats.

Mitjançant cinc il·lustracions, l’artista ha volgut representar les diferents etapes en les quals es troba una dona des que s’inicia el maltractament fins que s’aconsegueixen rompre les cadenes i la dona s’allibera gràcies al suport tant de les institucions com, especialment, del seu entorn.

La directora de l’Institut Balear de la Dona ha volgut destacar la «sororitat», que comença amb la col·laboració interinstitucional, i així han volgut fer-ho patent en un programa unificat.

A l’acte també hi han assistit Antoni Fuster, conseller de Presidència del Consell de Mallorca; Lourdes Roca, regidora de l’Àrea de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana, Joventut, Interculturalitat i Igualtat de l’Ajuntament de Palma, i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Catalina Salom.

Previous post Son Mas consolida su marca turística ‘Visit Andratx’ en la World Travel Market de Londres
Next post Policías Locales en prácticas finalizan el curso de capacitación y vuelven al municipio