Autonòmic

Galmés anuncia el pagament dels 13 milions d’euros pendents als ajuntaments

El president Llorenç Galmés ha anunciat que la institució insular ja ha fet efectiu el pagament del deute amb les corporacions municipals

El president Llorenç Galmés s’ha mostrat satisfet «pel fet d’haver pogut resoldre aquest problema heretat de l’equip de govern anterior»

El president Llorenç Galmés ha anunciat que la institució insular ja ha fet efectiu el pagament del deute amb les corporacions municipals.

El Consell tenia un deute de 13.048.205,71 € procedent de dos programes d’ajudes del Departament de Cooperació Local, i que l’anterior equip de govern havia deixat sense pagar. En concret, 9.802.163,89€ corresponien al programa d’inversions de competència municipal i 3.246.041,82€ estaven pendents del PAESC, el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima.

Galmés s’ha mostrat satisfet pel fet d’haver pogut resoldre aquesta problemàtica: «era un problema heretat de l’anterior pacte d’esquerres i que ofegava les economies de les corporacions municipals, moltes de les quals són altament dependents de les ajudes del Consell de Mallorca. Hem heretat un Consell de Mallorca en molt mal estat, fruit d’una gestió nefasta de l’equip de govern anterior.

Ens hem trobat moltes sorpreses desagradables dins els calaixos i aquesta n’era una. Vaig dir que veníem a gestionar i a donar solucions als problemes de la ciutadania i això és el que feim».